Reisverslagen

Reisverslagen

Updates

van studenten & vrijwilligers tijdens hun verblijf in Ghana.

Alweer 2 weken verder!

NynkeGeplaatst door Nynke 16 mei, 2019 20:32

Alweer twee weken voorbij! En nog steeds gaat de tijd heel erg snel, ondanks dat ik hier nu al bijna 15 weken ben!

Op stage beleef ik veel, deze twee weken met name in Teshie, in de kliniek. Ik ben nu een aantal keer naar de community gegaan met een collega. Dit blijft indrukwekkend om te zien, maar ik vind het ook mooi om te zien dat ze eigenlijk allemaal blij zijn, ondanks dat ze weinig/niets hebben.

Verder heb ik ook in de community allemaal verschillende namen gekregen, in Teshie spreken ze vooral de taal Ga. In deze taal heb je weer andere namen voor de dagen van de week.
Ik ben op een zaterdag geboren, als ik uit een gebied zou komen waar men Twi spreekt, zou ik onder andere Ama genoemd worden, in Teshie spreken ze dus Ga en noemen ze me het vaakste Adjua, maar ook wel Atjhew of Ajokko (geen idee of ik dit goed schrijf) en ze willen dan ook heel graag dat je daarop reageert.

Ik heb inmiddels genoeg ervaringen dat ze blanke mensen/vrouwen heel speciaal vinden en aandacht van je willen.
Sommigen zeggen gewoon ‘hello’, sommigen zeggen dat ze je vriend willen zijn (en daarbij dus je nummer) of maken het geluid wat je hier gebruikt om ook iemands aandacht te krijgen. Ik vind dit supergrappig en maak er zelf ook altijd grapjes om. Straks moet ik hier nog van afkicken ook, als ik weer in Nederland ben 😉.

Ik ben met deze stage niet constant in de community, ik ben ook wel in de kliniek zelf. Dan help ik met bijvoorbeeld de kinderen wegen. Ook zit ik soms in het kamertje van ‘family planning’, dit is een kamertje voor anticonceptie, dus mensen kunnen hier bijvoorbeeld komen voor een implanon, spiraaltje of de prikpil.

Verder hadden we gepland om te gaan minigolven, maar het regenseizoen is hier begonnen, dus op het moment dat we wilden gaan minigolven ging het hard waaien en regenen. We waren nog niet gewend aan de regen dus we keken nooit op weerberichten, maar ik denk dat we dat langzamerhand wat vaker moeten doen! Maar ja, we hebben wel gezellig gezeten daar, dus het was niet voor niets!

Ook hebben we een sloppenwijktour gedaan in James Town, het zat ons deze dag niet echt mee. We hadden een uber besteld, maar deze kon ons niet vinden, toen hadden we een taxi aangehouden, maar we hadden hem blijkbaar de verkeerde kant op gestuurd, toen hebben we een andere taxi genomen en hadden we het eindelijk gevonden, maar we waren wel drie kwartier te laat… Gelukkig was de gids er nog!
De gids heeft ons drie uren lang door James Town geleidt en allemaal dingen laten zien en verteld, zoals de sloppenwijken natuurlijk, een markt met heel veel vlees en dingen wat ik opsich niet had hoeven zien😉, een andere soort markt, maar dan met allemaal hout, nóg een andere markt, maar dan met yam (soort van te vergelijken met aardappel), hele mooie muurschilderingen en we hebben de vuurtoren gezien. We zijn alleen langs de vuurtoren gelopen, want we waren allemaal kapot na die drie uren lopen in de brandende zon!
We zijn toen weer naar ons vaste café gegaan en hadden daar wat drinken besteld. Helaas hebben we daar een heel heftig ongeluk gezien, dus heel veel weet ik niet meer van de sloppenwijktour, maar gelukkig hebben we veel foto’s gemaakt!😉


  • Reacties(0)//reisverslagen.you-and-ghana.com/#post184
Volgende »