Reisverslagen

Reisverslagen

Updates

van studenten & vrijwilligers tijdens hun verblijf in Ghana.

Working Day and Night

EsméeGeplaatst door Esmée 07 dec, 2018 12:34

Ik ben deze week vooral veel bezig geweest met stageopdrachten. Misschien ook wel goed, aangezien we de komende weken en weekenden vol hebben geplant met tripjes. We moeten goed gebruik maken van onze nog korte tijd in Ghana. Het einde van mijn stage komt steeds dichterbij. Ook zijn wij druk bezig met de voorbereidingen van onze kerst en oud en nieuw planning en zijn we op dit moment opzoek naar een lekker recept voor oliebollen.

Woensdag was een drukke stagedag. Bij thuiskomst besloten we naar KFC te gaan. Dat hadden we wel verdiend vonden wij zo midden in de week ;).

Donderdag zijn we naar Kaneshi Market gegaan om stofjes uit te zoeken voor het maken van Afrikaanse kleding. De hele verdieping was gevuld met stofjes. Dit maakte de keuze erg moeilijk en zorgde ervoor dat ik genoeg stofjes heb uitgekozen voor een hele nieuwe garderobe. Na de stofjesmarkt zijn we naar de naaister gegaan. Ook dit was een bijzondere ervaring. De vrouw kijkt je een keer goed aan en kijkt naar het ontwerp dat je wilt laten maken. Hierna spreek je een prijs af en is het maar afwachten hoe het eruit komt te zien. Je maten worden bij de ene naaister wel opgemeten en de andere niet. Ik ben erg benieuwd. In de avond hebben Sytze Mark en ik arretjescake gemaakt. Sommige studenten hadden deze nog nooit gehad en dit vonden we niet kunnen.

Vrijdags zijn we naar Dome Market gegaan voor onze effect study. Het is leuk om te horen dat al meerdere vrouwen langs de apotheken zijn gegaan na onze voorlichting over Family-Planning. Na Dome market zijn we naar Tetteh Quarshie Art Market gegaan om onze sinterklaascadeautjes te kopen. In de avond hebben wet het sinterklaasspel gespeeld onder genot van onze (zeer goed gelukte) arretjescake en pepernoten. Het was een erg leuke avond.

Zaterdag begon mijn dag met een Cup-A-soup van Nola. Ik was vergeten hoe lekker tomatensoep kon zijn na drie maanden. Hierna zijn we naar Kumasamba la Bamba strand gegaan. Hier werden we verrast door schattige biggetjes die van de zee aan het genieten waren. We zijn bezig gegaan met het plannen van onze sport en spelweek voor de basisschool in Bekwai. In de avond hadden we zin in Italiaans eten. We vonden Poloclub restaurant en Lounge op google en besloten daar heen te gaan. Toen we hier aankwamen zagen we dat dit we wel heel erg ‘underdressed’ waren voor dit restaurant en besloten we naar de Pizza Hut te gaan in Accra Mall. Ook erg lekker ;).

Zondag was het weer tijd voor mijn wekelijkse handwas en de wekelijkse boodschappen. Hierna ben ik druk bezig geweest met stageopdrachten.

Maandag en dinsdag waren rustige dagen, waarin ik vooral bezig ben geweest met stageopdrachten. Ook heb ik mijn eerste lading Afrikaanse kleding opgehaald. De kleding leek totaal niet op de foto’s die ik heb laten zien, maar het is wel erg leuk geworden!

Ik ben deze laatste stageweken druk bezig met het afronden van mijn projecten binnen WAAF en een opzet maken voor de volgende studenten. Volgende week hoop ik weer meer te kunnen vertellen. Tot volgende week!  • Reacties(0)//reisverslagen.you-and-ghana.com/#post154
Volgende »